camere-de-supraveghereSISTEME SUPRAVEGHERE VIDEO
In conformitate cu prevederile Legii nr. 333 din 2003 si HG.nr.301/2012, activitatile de proiectare,instalare, modificare si intretinere a sistemelor de supraveghere video, pot fi desfasurate numai de persoanele care sunt atestate profesional si avizate de Inspectoratele de Politie a Judetene, respectiv Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, in urma verificarii cunostintelor de specialitate obtinute in urma absolvirii cursurilor de: Proiectant sisteme de securitate si/sau Tehniciat sisteme de securitate
Sistemele de supraveghere video se compun din : Camere de supraveghere, unitate de inregistrare si stocare a datelor, UPS, monitor. Sistemele de supraveghere video pot fi: Analogice, IP sau Hibrid.

1. DVR – NVR – Dvr-ul (Digital Video Recorder) este un dispozitiv de inregistrare si stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video conectate la acesta.NVR-ul (Network Video Recorder) indeplineste aceleasi functii ca DVR-ul (inregistrare si stocare) si este folosit ca unitate centrala la sistemele de supraveghere video IP.

2. Camera de supraveghere – este un dispozitiv electronic care capteaza imagini prin transformarea luminii ce patrunde in senzorul de imagine in semnal electric. Camerele de supraveghere pot fi dotate cu senzori de imagine CCD -(Charge Coupled Device) sau CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor). Camerele de supraveghere video pot fi de mai multe feluri, cele mai utilizate fiind: Camera Compacta sau „Bulet” – nu necesita nici un fel de reglaj iar pe langa camera propriu-zisa contin si: lentila fixa, carcasa, suport si leduri in infrarosu.Camera video tip „dome” – se foloseste mai ales in interiorul spatiilor publice si asigura o supraveghere mai discreta a spatiului- are forma ciurculara si dispune de o protectie din sticla. Camerele IP – furnizeaza ca iesire de semnal un port standard Ethernet, ceea ce permite conectarea intr-o retea fara nici un alt echipament suplimentar.Stocarea informațiilor poate fi făcută local (pe hard disk) sau pe calculatoare aflate la distanță. Sistemul de supraveghere video poate fi suplimentat cu un sistem de alarma la efracție sau cu cel de control acces si pontaj electronic, pentru un control mai bun asupra obiectivului dvs.

Sistemele de supraveghere video reprezinta una din metodele cele mai eficiente de combatere a infractionalitatii si de supervizare a obiectivului sau locuintei ce permit vizualizarea lor in timp real prin intermediul internetului.

Instalare și întreținere echipamente pentru supraveghere video
Soluțiile pe care le implementăm au la bază, fără a se limita la acestea, sistemele de supraveghere video IP, ce oferă administratorilor posibilitatea controlului la distanță a afacerii, datorită transmisiei imaginilor în timp real prin intermediul internetului sau a unui serviciu de conectare de tip VPN, dedicat acestui scop.
Camerele IP ofera avantaje nete comparativ cu tehnologia analogica, în principal prin calitatea îmbunatățită a imaginii și implicit creșterea numărului de detalii înregistrate.
Sistemul în sine, trebuie privit in principal ca o unealtă de management care oferă informații utile în luarea unor decizii corecte, în timp real, pentru procesele monitorizate.