sisteme-de-alarmaCentrala de alarma
Reprezinta echipamentul care centralizeaza toate semnalele receptionate de la detectori (detectori de miscare, de incendiu, de vibratii, etc.) In baza semnalelor receptionate centrala decide starea de alarmare, declansand alarma, local prin intermediul sirenelor, sau la distanta, in cazul in care sistemul este conectat la o statie de dispecerizare.Acest echipament central primeste semnalul de la senzorii de detectie, primeste comenzile de la tastatura, trimite semnalul de alarma catre sirena si catre modulul de comunicatie mobil pentru ca evenimentele sa ajunga la telefonul dumneavoastra in cazul in care optati pentru asta.

Tastatura
Tastatura reprezinta interfata dumneavoastra cu intregul sistem. De la tastatura dati comenzi catre sistemul de alarma: armare, dezarmare, programare si configurare.

Senzori detectie
Sunt acele echipamentele pe care le montam pe pereti, tavan, geamuri, garduri etc, pentru a surprinde intrusul cat mai repede. Senzorii trimit semnalul de detectie catre centrala de alarma iar aceasta transmite mai departe semnalul catre sirena si modulul GPRS. Sunt de multe tipuri, dar cei mai populari sunt: senzorul de miscare PIR de interior sau exterior, contactul magnetic pe usa si geam, sensor de soc si senzorul de geam spart.

Sirena
Este un dispozitiv electronic de semnalizare acustica/optica. Sirenele pot fi de interior sau de exterior. Pe langa functia de alertare acustica acestea sunt prevazute de obicei cu (flash)lampa de semnalizare luminoasa.

Modul de comunicare intre sistemul de alarma si telefonul mobil al clientului
Un modul optional, insa foarte util si sigur. Acest modul se conecteaza la internetul din locatia sistemului, ori foloseste o cartela de telefonie GSM, pentru a comunica cu telefonul dumneavoastra mobil si pentru a permite transmiterea unui semnal de alarma in caz de efractie.

Deasemenea exista posibilitatea de a arma sau dezarma sistemul din telefonul mobil.